Wehkamp gebruikt AWS om de Belgische markt op te gaan

by Thomas Wijntjes on 26 August 2015

Wehkamp is een van de grootste e-commerce retailers in Nederland. Bij de expansie naar Belgie, wilde het bedrijf een nieuw cloud platform dat meer agile en responsive was dan het IT system dat werd gebruikt voor zijn originele website.

Wehkamp vroeg Oblivion en AWS om dit te realiseren en het gebruikt nu een aantal services voor test-, ontwikkeling- en productie omgevingen.

Door AWS te gebruiken is Wehkamp in staat om het nieuwe platform in gebruik te nemen in ongeveer zes maanden – vergeleken met 12 tot 18 maanden die nodig waren voor het oude IT platform—en kan updates en nieuwe functionaliteit leveren op verschillende momenten per dag, in plaats van een keer per twee weken. Het heeft nu een zeer schaalbaar platform dat gemakkelijk seizoenspieken in het site verkeer aan kan.

In my role as a Marketing & Sales Specialist at Oblivion I get to combine the best of both worlds: staying on top of the latest cloud developments by listening to our customer’s challenges and using this input to create engaging content.

Explore related posts